Weekly Summer Tips – Deel 1

Deel 1 – Christine & Anthony

Hoewel het niet te merken valt aan het weer, is de zomer intussen toch al even in full swing. Ondanks het uitblijven van het zonnetje, weten onze Growth Inc. medewerkers zich goed bezig te houden. Tot het einde van de zomer serveren wij u inspirerende kijk-, lees- en luistertips gelinkt aan een welbepaalde plaats die de tip bij hen oproept. Project Manager Christine & Communications Manager Anthony bijten deze week de spits af.

 

Christine – 50koffies (podcast)

“Een leerrijke podcast die ik regelmatig beluister is 50 Koffies van Nadia Makhfi en Yana Smits. Zij overwogen een eigen bedrijf te starten en wilden hun idee aftoetsen met ervaren topondernemers bij een tas koffie. Andere ondernemers vroegen hen wat voor tips die grote namen dan wel hadden. Zo is het idee ontstaan om een podcast te starten. Elke podcast is een interview waarin een breed scala aan onderwerpen aan bod komen, waaronder: finance, marketing, sales, netwerken, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit, economie, female empowerment, ondernemerschap, gezondheid… De podcast inspireert zowel jonge ondernemers, als managers in kleine of grote bedrijven. Ondanks de serieuze inhoud lukt het me om dit te combineren met mijn oefeningen op de sportmat.”

 

Anthony – The Ride of a Lifetime, Robert Iger (boek)

“Veel boeken zijn onlosmakelijk verbonden aan een welbepaalde plaats en moment in mijn leven. Zo ook ‘The Ride of a Lifetime’ van Disney CEO Bob Iger. In het midden van de COVID-19 pandemie zat ik plots in-between jobs. Gelukkig konden we tussen de twee lockdowns in er even tussenuit naar Spanje. Om me voor te bereiden op verschillende gesprekken had ik een hele collectie boeken mee, waaronder deze.

‘The Ride of a Lifetime’ is een kort en toegankelijk boek waarin Disney CEO Bob Iger je meeneemt in het reilen en zeilen van een gigantisch mediabedrijf. Het zit boordevol interessante inzichten en anekdotes via welke Iger uit de doeken doet hoe hij in 15 jaar tijd Disney omvormde tot één van ‘s werelds grootste en meest succesvolle mediabedrijven. Iger besluit het boek met een lijst van lessen in leiderschap. Zo zegt hij dat je comfortabel moet worden met mislukkingen – niet met een gebrek aan inspanning, maar met het feit dat als je echt vooruitgang wil, je toestemming moet geven om te mislukken. Soms moet je dus durven springen, zonder dat je écht goed weet waar je terecht gaat komen.

Door te lezen over iemands persoonlijk pad word je indirect herinnerd aan het feit dat je huidig levenswandel slechts één veruitwendiging is van de vele wegen die het had kunnen volgen. Maar vooral ook dat er nog vele mogelijke nieuwe wegen in het verschiet liggen. Die maakbaarheid van je eigen toekomst werkte uitermate inspirerend.

The Ride of a Lifetime is voor mij een boek waar ik vaak naar teruggrijp en is in mijn ogen een echte aanrader. Neem het echter niet alleen van mij aan. Het feit dat Bill Gates slechts twee managementboeken aanraadt – waaronder dus The Ride of a Lifetime – zegt genoeg.”