The Missing Link – Part 9

De keuze van Adrien

 

De term ‘The Missing Link’ wordt dikwijls gebruikt om te verwijzen naar het ontbrekende stukje in de evolutiepuzzel waarnaar al eeuwen wordt gezocht. Deze zomer neemt Growth Inc. u mee in een boekenreeks die ‘The Missing Link’ legt tussen boekaanbevelingen en het bedrijfsleven. Welke puzzelstukjes zijn nodig om het totaalplaatje van een onderneming te doen kloppen? Lees er meer over in onze nieuwe Summer Series.

Tiziano Terzani, Het einde als begin

“Alles was één. Het mooie is, dat dingen heel anders worden als je ze zo ziet.”

Tiziano Terzani, een befaamde Italiaanse journalist en schrijver, zag het levenslicht in Florence in 1938. Zijn leven zou zich vullen met rijke en boeiende ervaringen, vooral door zijn werk als correspondent voor het Duitse blad Spiegel. Terzani’s professionele reis bracht hem in nauw contact met de wereldgeschiedenis. Van 1972 tot 1997 verbleef hij in Azië, waar hij getuige was van een aantal cruciale gebeurtenissen uit de twintigste eeuw. Hij rapporteerde over de gruwelen van de Vietnamoorlog, was aanwezig bij de ondergang van het communisme in China en beschreef de verschrikkingen onder het regime van Pol Pot in Cambodja.

Na een intensieve carrière als correspondent in de regio, besloot Terzani zich terug te trekken in de Himalaya. Hier vond hij de tijd en rust om een aantal boeken te schrijven, die wereldwijd in vele talen werden vertaald. Deze periode van introspectie en creativiteit gaf hem de gelegenheid om diepgaand na te denken over zijn leven en zijn perspectieven op de wereld.

Het leven van Tiziano Terzani nam een onverwachte wending toen hij geconfronteerd werd met een ongeneeslijke ziekte. In de aanloop van zijn naderende einde besloot hij om samen met zijn zoon Folco terug te blikken op zijn bewogen leven. Deze emotionele en openhartige gesprekken resulteerden in een bijzonder testament. In zijn boek “Het Einde als Begin” deelt hij niet alleen verhalen over moed en liefde, ziekte en verdriet, maar ook over schoonheid, vergankelijkheid en het belang van loslaten.

Met dit boek nodigt Terzani de lezer uit om een persoonlijke reis te maken, om de eigen identiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Hij spoort aan om de fantasie te gebruiken en buiten de gebaande paden te treden. “Het Einde als Begin” is meer dan een verzameling van levenservaringen; het is een inspirerende oproep om het leven volledig te omarmen, om te leren van de vergankelijkheid en om met moed en vastberadenheid de uitdagingen aan te gaan die het leven ons biedt. Het boek van Tiziano Terzani laat een blijvende indruk achter en herinnert ons eraan dat het leven een kostbaar geschenk is dat we met volle teugen moeten omarmen.