Op zoek naar wat extra ontspanning tijdens je vakantie ?

Check dan zeker onze kijktips!

Must sees volgens het Growth Inc. Team – deel 1

Billions – Netflix

AANGERADEN DOOR OLIVIER VAN HORENBEECK

Waarover gaat deze serie?

Briljante zakenserie over het eeuwige kat-en muisspel tussen de maniakale openbaar aanklager Chuck Rhodes (Paul Giamatti) en de ambitieuze hedgefondsmagnaat Bobby Axelrod (Damian Lewis).  Een complex drama over de politieke en juridische problemen die komen kijken in de financiële wereld van New York.  Leuke vondst van de scenaristen is dat de echtgenote van Rhodes als psychologe voor het hefboomfonds van Axelrod werkt.

Waarom zou je deze serie zeker moeten bekijken?

De manier waarop beide hoofdpersonages elkaar te lijf gaan, heeft weinig te maken met gerechtigheid, maar meer met afgunst. Chuck Rhodes is afkomstig uit een familie van oud-geld en moet niets hebben van Axelrod, de selfmade man uit Queens die het geld graag laat rollen. De inzet is dus groot aangezien het gaat om miljarden.  Beide protagonisten moeten al hun macht en netwerken inschakelen om als winnaar uit de strijd te komen.

Babylon Berlin – Telenet Play

AANGERADEN DOOR OLIVIER VAN HORENBEECK

Waarover gaat deze serie?

Deze Duitse cultserie speelt zich af in de Weimarrepubliek in 1929. Van de nazi’s is amper sprake en het Duitse volk amuseert zich in de vele clubs van bruisend Berlijn. De reeks volgt politieman Gideon Rath, een getraumatiseerde veteraan uit WO I. Rath moet in Berlijn een chantage complot trachten te ontrafelen waarbij ook het zakenleven, de politie en legertop zijn betrokken.

Waarom zou je deze serie zeker moeten bekijken?

Babylon Berlin is in visueel opzicht een schitterende productie waar de personages lijken te dansen op de vulkaan die uiteindelijk tot uitbarsting komt.  De serie fascineert door de sluimerende historische onderstroom, zoals de opkomst van de nazi’s en de politieke onrust. Deze onrust wordt mee veroorzaakt voor de gespannen verhouding met de Sovjets, een onderbelicht deel van de geschiedenis.

Unorthodox – Netflix

AANGERADEN DOOR RENATE HUFKENS

Waarover gaat deze serie?

Esty, een 19 jarig meisje die in de VS in een gearrangeerd huwelijk leeft, vlucht naar Berlijn naar haar moeder die de strikte gemeenschap al eerder verliet. Wat volgt is een zoektocht naar een nieuw leven, weg van alles waarmee ze is opgegroeid.

Waarom zou je deze serie zeker moeten bekijken ?

Realistische inkijk in Joodse chassidische gemeenschap zoals we die ook in Antwerpen kennen. Prachtige vertolking van Shira Haas. Ook de making off is het bekijken waard. Korte serie van 4 afleveringen

Stateless – Netflix

AANGERADEN DOOR RENATE HUFKENS

Waarover gaat deze serie?

Stateless draait rond 3 hoofdpersonages die leven in een opvangkamp voor illegalen in de Australische woestijn: een jonge vader die er werkt als bewaker, een Afghaanse vluchteling en een Australische airhostess die vlucht uit een sekte. Hun levens geraken in deze serie nauw verweven.

Waarom zou je deze serie zeker moeten bekijken?

Geregisseerd door Cate Blanchett die ook een rol heeft in de serie. Waargebeurd verhaal deels gebaseerd op het verhaal van Cornelia Rau. Laat je meteen inzien dat het Australische migratiemodel waarnaar in België graag verwezen wordt, helemaal niet zo fraai is.

The Wire – Telenet Play

 AANGERADEN DOOR CASPER VANDE MEULEBROUCKE

Waarover gaat deze serie?

Doorheen 5 seizoenen toont The Wire de ‘War on Drugs’ vanuit verschillende perspectieven in de Amerikaanse stad Baltimore.

Waarom zou je deze serie zeker moeten bekijken?

Door de schitterende dialogen en sublieme personages waan je je 5 seizoenen lang deel van zowel de recherche als de diverse criminele straatbendes van Baltimore. The Wire werd uitgeroepen tot beste serie ooit door Humo en is de favoriete serie van onder meer Barack Obama.

Il Processo – Netflix

AANGERADEN DOOR CASPER VANDE MEULEBROUCKE

Waarover gaat deze serie?

Il processo volgt het proces naar de moord op een 17-jarig meisje in de Italiaanse stad Mantua, waarbij verschillende hoofdpersonages een band blijken te hebben met het slachtoffer.

Waarom zou je deze serie zeker moeten bekijken?

Heel sterke legal drama in een mooie setting. Doet nadenken over wat waarheid is. Hoe het geconstrueerd wordt. En welke invloed het hebben van een sterke persoonlijke band kan hebben hierop.

The Business of Drugs – Netflix

AANGERADEN DOOR PETER DE KEYZER

Waarover gaat deze serie?

Drugs is een van de belangrijkste economische sectoren ter wereld – eentje die volledig in de illegaliteit zit. In deze serie wordt de economie achter drugs wordt onder de loep genomen. Een voormalige CIA-analiste legt productieproces, supply chains, financiële inzet bloot van de belangrijkste drugs ter wereld.

Waarom zou je deze serie zeker moeten bekijken?

De hele economie achter drugs wordt in kaart gebracht: van boeren tot misdaadkartels, van corruptie tot supply chains, van legale toepassingen tot geopolitiek. Bijzonder interessant is dat de serie gemaakt is met medewerking van een voormalige CIA-analiste. Geeft een heel brede kijk op een grotendeels verborgen economie.

Athlete A – Netflix

 AANGERADEN DOOR PETER DE KEYZER

Waarover gaat deze serie?

Misbruikschandaal in Amerikaanse turnwereld wordt van A tot Z blootgelegd. Ploegarts Larry Nasser speelt hierbij cruciale rol maar kon alleen maar toeslaan omwille van toxische coachingcultuur in het turnen.

Waarom zou je deze serie zeker moeten bekijken?

Waar eindigt harde coaching en waar begint mishandeling en misbruik? Ontluisterend beeld van hoe jonge meisjes en tieners haard aangepakt worden en daar levenslang mentale schade aan overhouden. Zeer actueel in het licht van de recente getuigenissen van onder meer Aagje Van Walleghem.

Yes Minister – DVD

AANGERADEN DOOR DAVY DIRIX

 Waarover gaat deze serie?

Yes minister moet één van de populairste BBC-comedy’s ooit zijn geweest. De serie volgt the right honourable Jim Hacker als Minister for Administrative Affairs in zijn moeilijke strijd met zijn administratie. Zijn Permanent Secretary, Sir Humprey Appleby, gaf in de jaren ’80 voor het eerst een gezicht aan de topambtenaar – die alle veranderingen die de minister wou doorvoeren kost wat kost zou tegenhouden. Louter fictie? Politici stonden verbaasd hoe dicht de serie aanleunde bij de realiteit.  De makers maakte dan ook in 2004 bekend dat twee ‘politieke mollen’ hadden meegewerkt aan de serie: de voormalige secretaresse van premier Harold Wilson en de politiek adviseur van eerste minister James Callaghan.

 Waarom zou je deze serie zeker bekijken?

Wie heeft er nu echt politieke macht? Waarom kunnen politieke beslissingen niet worden doorgevoerd? Waarom zou je bijvoorbeeld een leeg ziekenhuis, zonder dokters en patiënten, wel bezetten met 342 administratief medewerkers om het ziekenhuis te laten draaien? Yes Minister geeft een unieke, humoristische blik, op het werken van een overheidsapparaat en de intenties van verschillende actoren.

Afterlife – Netflix

AANGERADEN DOOR BRAM SWAERTS

Waarover gaat deze serie?

Het hoofdpersonage verliest alle levenslust bij het verlies van zijn vrouw. Heel zijn omgeving, en in eerste plaats zijn collega’s op de redactievloer van de lokale krant, moet het ontgelden in deze zwartkomische serie. De reeks biedt een ‘tranche de vie’ waarbij personages zoals een luie postbode, een filosofische sekswerker en een pestkop van de lagere school figureren.

Waarom zou je deze serie zeker moeten bekijken?

Ricky Gervais bewandelt al langer de weg van de pijnlijke randjes van humor. Meestal weemoedig, bij tijden onweerstaanbaar grappig en net als je denkt dat het niet triester kan, kiemt daar toch telkens weer een lichtpunt. Sterk stukje levenskunst.