Defensie bij Growth Inc

Luitenant-generaal bd. Marc Thys wordt Senior Advisor bij Growth Inc.

Geopolitieke ontwikkelingen beïnvloeden vandaag meer dan ooit strategie en communicatie. Growth Inc. verwelkomt dan ook graag Marc Thys als Senior Advisor. Na een carrière van 46 jaar bij Defensie neemt de voormalige vice-stafchef deze nieuwe rol op. Met zijn expertise op het gebied van leiderschap, crisisbeheer en geopolitieke complexiteit zal hij mee een antwoord bieden op de actuele uitdagingen van bedrijven en organisaties.

Na decennia van globalisering, wereldwijde aanvoerkettingen en relatieve geopolitieke rust is een nieuw tijdperk aangebroken. De spanningen tussen het Westen en China, de conflicten in Oekraïne en Midden-Oosten, de deglobalisering en de effecten van klimaatwijziging op economie en geopolitiek laten zich steeds meer voelen. Voor bedrijven is daarom van levensbelang om zich aan te passen aan dit nieuwe tijdperk. “Zeker voor de Belgische economie en bedrijven is dit een volledig nieuwe realiteit”, zegt Peter De Keyzer, onze founding partner. “Hoe hou je rekening met het onverwachte? Hoe plan je voor een hoogst onzekere toekomst? Hoe communiceer je in tijden van onzekerheid en onvoorspelbaarheid? We merken een grote vraag van klanten naar begeleiding en expertise op deze terreinen.

We zijn daarom verheugd over de samenwerking met Marc Thys als Senior Advisor. “Marc zal klanten mee begeleiden op het gebied van leiderschap, toekomstdenken en crisismanagement. Hij zal eveneens fungeren als adviseur voor management teams en raden van bestuur.” aldus Peter De Keyzer.

Na meer dan vier decennia bij Defensie, is Marc Thys enthousiast om de overstap te maken naar de adviesverlening. “Het zijn vandaag bijzonder uitdagende tijden voor landen, bedrijven en burgers. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn ervaring op het gebied van geopolitiek, defensie, leiderschap en communicatie te kunnen inzetten om de klanten van Growth Inc. bij te staan“, zegt hij.

Peter De Keyzer besluit: “Strategie en communicatie worden vandaag meer dan ooit beïnvloed door geopolitieke ontwikkelingen. Dat merken we elke dag bij onze klanten. Met de expertise van Marc bieden we onze klanten een uniek antwoord op die uitdagingen.