Het Growth Inc.- team helpt je vol inspiratie de paasvakantie door

De paasvakantie ligt in het verschiet. Meer dan ooit zullen we dit jaar met zijn allen veel tijd hebben in deze periode. Een ideaal moment om je blik te verruimen, de wereld beter te leren kennen, en je creativiteit te boosten. Daarom selecteerden wij een aantal ontspannende boeken om je te inspireren.

American Tabloid – The Cold Six Thousand – Blood’s a Rover – James Ellroy

Aangeraden door Managing Partner Peter De Keyzer

De zelfverklaarde ‘demon dog of American crime fiction’ heeft met deze Underworld USA-trilogie een meesterwerk afgeleverd. Tegen de achtergrond van de politiek turbulente jaren vijftig en zestig in de Verenigde Staten schildert Ellroy een portret van de onderbuik van het Amerika van die periode. CIA, FBI, Maffia, Howard Hughes, de Kennedy’s, Midden-Amerikaanse dictators en de KKK… ze komen mekaar allemaal op de een of andere manier tegen in dit verhaal. Omwille van het kleurrijke taalgebruik bij voorkeur in het Engels te lezen.

Field Gray –  Philip Kerr

Aangeraden door Managing Partner Peter De Keyzer

Geweldig misdaadverhaal in een geweldige serie over Bernie Gunther, een Duitse privé detective in het Duitsland van de jaren dertig, veertig en vijftig. De verhalen spelen zich telkens af tegen de achtergrond van het na- en vooroorlogse Berlijn, Duitsland en Europa. Historische figuren spelen telkens rechtstreeks of onrechtstreeks een rol in het verhaal. Een cynische privé detective, een spannend plot en een turbulente historische achtergrond maken de hele reeks stuk voor stuk bijzonder boeiend.

Behind The Wall – Colin Thubron

Aangeraden door Junior Communication Manager Casper Vande Meulebroucke

‘De Chinezen’ zijn een populair onderwerp de laatste maanden. Hoewel dit reisverhaal een ouder, ander, China beschrijft dan dat van vandaag, illustreert het op prachtige wijze de onmetelijke diversiteit van het middenrijk.

De Geruchten – Hugo Claus

Aangeraden door Junior Communication Manager Casper Vande Meulebroucke

In moeilijke tijden kan het deugd doen om terug te grijpen naar wat je kent. Daarom een klassieker van bij ons, over de immer actuele onderwerpen ziekte en geruchten.

Wilde Zwanen – Jung Chang

Aangeraden door Chief Happiness Officer Laura van Slooten

Nog meer China: Dit magnifieke en meeslepende familie-epos laat ons de turbulente geschiedenis van dit bijzondere land beleven door de ogen van drie generaties van haar dochters.

De dag dat we Andy zijn arm afzaagden – Marnix Peeters

Aangeraden door Director Corporate Affairs Bram Swaerts

Bizar en bij tijden hilarisch verhaal van hoofdpersonage Werner Plöts, die als kind wordt afgezet bij drie knettergekke zusters en vriendschap sluit met de driepotige beer Orzas. Omdat er midden in de tragiek, ondanks alles, ook plaats is voor humor.

De Laatkomer – Dimitri Verhulst

Aangeraden door Senior Communication Manager Renate Hufkens

Iedereen wil heel af en toe wel eens ontsnappen aan zijn of haar doodnormale leven. Hoofdpersonage Désiré gaat hier wel heel ver in en doet alsof hij dementeert.

Vlaams, herkenbaar, confronterend maar bovenal ook grappig. En wat meer humor kunnen we vandaag allemaal wel gebruiken.

De Bourgondiërs (maar dan de podcast) – Bart Van Loo

Aangeraden door Chief Operations Officer Laura Van Waeyenberge

Als je wil weten waarom wij vandaag zijn wie we vandaag zijn.

La Peste – Albert Camus

Aangeraden door Chief Operations Officer Laura Van Waeyenberge

De evolutie van de menselijke reacties bij het voortschrijdende onheil: van aanvankelijke onverschilligheid, over ontkenning naar wanhopige bestrijding en ten slotte berusting.

Het wordt spectaculair. Beloofd. – Zita Theunynck

Aangeraden door stagiaire Katrijn Reekmans

 Een liefdesroman met een mooi, pakkend en intrigerend verhaal. Een spectaculair boek, zoals het belooft.

Een Hapklare Historie van Frankrijk – Jeni Mitchell

Aangeraden door Communication Manager Julie Verreth

 Als je dit boek tijdens de paasvakantie leest ben je misschien geïnspireerd om zelf een lekkere Franse maaltijd of wijn op tafel te toveren: inspiratie genoeg in dit boek en de meeste ingrediënten uit dit boek zijn ook in onze eetcultuur verweven dus je vindt deze wel in de lokale supermarkt en lokale middenstand… je kan dus zelf aan de slag en je steunt er misschien je lokale vis-, vlees-, wijn-,… handelaar mee!