Growth Inc. en Brieuc Van Damme kondigen samenwerking aan

Antwerpen, donderdag 31  januari 2019. Growth Inc. en Brieuc Van Damme gaan nauw samenwerken rondom gezondheidszorg in België. Dat maakten het strategisch communicatiebureau en de voormalige adjunct-kabinetschef van Minister Maggie De Block vandaag bekend in een gezamenlijk persbericht.

Gezondheidszorg is één van de belangrijkste maatschappelijke sectoren voor ons land. Belgen behoren tot de gezondste burgers op deze planeet en het systeem van gezondheidszorg wordt als één van de beste ter wereld beschouwd. Met de vergrijzing stijgen de noden; dankzij de technologische vooruitgang ontploffen de mogelijkheden. Dankzij hun kennis en talrijke hervormingen trachten bedrijven en beleidsmakers die spectaculaire en belangrijke evoluties mee vorm te geven. Dat is ook nodig wanneer we aan de top willen blijven meedraaien.

We stellen vast dat met die steeds groter wordende complexiteit, ook de vraag naar technische expertise en strategische inzichten groeit. Om duurzame antwoorden te formuleren moeten verschillende stakeholders samen worden gebracht om creatieve oplossingen te vinden. Het sluitstuk van zo’n strategie moet dus een goed doordachte en creatieve communicatie zijn.” zegt Olivier Van Horenbeeck – Managing Partner van Growth Inc.

De omgeving verandert snel, het maatschappelijk belang van de gezondheidszorg is groot en daarom is het cruciaal voor bedrijven om invloed en impact te kunnen verwerven. . Door deze samenwerking kunnen we samen vanaf nu het hele pakket diensten aanbieden: van technische analyse tot strategisch advies, van externe communicatie tot public affairs en alles daar tussenin. ” zegt Brieuc Van Damme van Baere.

We zijn bijzonder blij met deze structurele samenwerking. Dankzij deze kruisbestuiving zullen we ons nog beter kunnen positioneren voor klanten uit de sector van de gezondheidszorg, biotech en farma.” zegt Peter De Keyzer – Managing Partner van Growth Inc.

Brieuc Van Damme is econoom en heeft meer dan 10 jaar ervaring in de gezondheidszorg en farmaceutische industrie. Zo was hij van 2014 tot en met 2016 adjunct-kabinetschef van Minister van Volksgezondheid De Block. Daarvoor was hij 3 jaar lang adviseur gezondheidszorg van Vicepremier Alexander De Croo. Hij was eveneens gastdocent aan de Universiteit Antwerpen, de Universiteit Gent en de Ecole Nationale d’Administration van Kinshasa. In 2017 richtte Van Damme het adviesbureau Bære op, gespecialiseerd in gezondheidszorg. Sindsdien begeleidde Bære zowel grote farmabedrijven als kleine biotechs met onder meer productlancering en prijsstrategie en publiceerde verschillende beleidsrapporten. Bære blijft ook op zelfstandige basis haar dienstverlening aanbieden.