Weekly Summer Tips – Deel 7

Deel 7 – Katrijn & Zoë

Tot het einde van de zomer serveren wij u inspirerende kijk-, lees- en luistertips. Deze week delen Junior Communications Managers Katrijn en Zoë hun inspirerende tips.

 

Katrijn – Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? – Johan Harstad (boek) 

“Het vereist enorme wilskracht, mazzel en vakkundigheid om eerste te worden. Maar er is een reusachtig hart voor nodig om nummer twee te zijn.”

Bovenstaande zin vat het boek “Buzz Aldrin waar ben je gebleven?”, op een fantastische manier samen. Het verhaal gaat over Matthias, een jonge man die graag onzichtbaar is. Iemand die niets liever is dan tweede keus, net zoals zijn grote held Buzz Aldrin, de tweede man op de maan. De schrijver, Johan Harstad, schrijft vanuit het hoofdpersonage waardoor je je betrokken voelt bij de strijd die Matthias voert tegen de mensen die meer van hem willen dan hij wil en kan bieden.

Het boek nam mij mee naar de Faeröer-eilanden. Een ruig een ongerept landschap met steile kliffen, groene bergen, spectaculair watervallen en geen boom die er kan groeien. Althans zo wordt het in het boek beschreven. Zelf ben ik er nog nooit geweest maar na dit boek staat deze locatie bovenaan op mijn wishlist.

Wist je dat de Faeröer-eilanden elk jaar ongeveer 110.000 toeristen ontvangen, terwijl er slechts 50.000 mensen (en 80.000 schapen) wonen? Het kwetsbare natuurlijke milieu op enkele populaire toeristische locaties heeft echter de gevolgen gevoeld van een toename van het aantal bezoekers. Deze gebieden hadden een helpende hand nodig om ervoor te zorgen dat het natuurlijke landschap intact bleef. De eerste minister van de Faeroër-eilanden deed daarom een oproep waar hij duidelijk maakte dat het eiland gesloten is voor toeristen en open voor vrijwilligers. Een belangrijke opmerking hierbij was dat de vrijwilligers gratis konden verblijven. The Guardian beschreef de actie als één van de meest gedurfde toeristische campagnes tot nu toe verspreid. Meer weten? Bekijk het filmpje hier.

 

Zoë – Borgen (serie) 

Borgen is een Deense politieke drama serie. De serie vertelt hoe Birgitte Nyborg, een centristische politica, na een reeks onverwachte gebeurtenissen de geduchte kandidaat is om de eerste vrouwelijke Eerste Minister van Denemarken te worden. Het programma belicht, naast haar politieke carrière, ook de schaduwkanten van de politiek. Zo wordt Birgitte bijgestaan door de sluwe spin doctor Kasper Juul. Het is zijn taak om contact te houden met journalisten en het narratief rond de Eerste Minister zo gunstig mogelijk te houden. De nieuws editor Torben Friis, het nieuwsanker Katrine Fonsmark en journaliste Hanne Holm staan vaak aan de andere kant van het verhaal. Birgitte zal ook worden geconfronteerd met de steeds meer vertroebelende relatie met haar man en kinderen. Het blijkt balanceren tussen een glanzende politieke carrière en een gezond privéleven, met politieke intriges en een hongerige pers die om de hoek loeren.

Borgen is de ideale serie voor iedereen die graag een blik achter de schermen wil van de politiek. Uiteraard is de verhaallijn geromantiseerd, maar ze houdt je drie seizoenen – en in 2022 vier seizoenen – lang op het puntje van je stoel. Waarschuwing, een mogelijk zij-effect van het bekijken van deze serie is dat je politieke communicatie wil gaan studeren.  Borgen is aldus de uitgelezen serie om op druilerige, Belgische zomerdagen aan één stuk door te kijken. Veel kijkplezier!